Dostupni linkovi

Turski premijer Erdogan demantovao da boluje od raka


Turski premijer Redžep Tajip Erdogan demantovao je spekulacije u javnosti da ima rak, ali je potvrdio da je posle operacije u novembru i dalje pod kontrolom ljekara.

"Ne, ja nemam rak", izjavio je premijer Erdogan (57) u razgovoru sa poznatim turskim novinarom Mehmedom Ali Birandom , prenosi agencija AFP.

Premijer Erdogan je operisan 26. novembra prošle godine kada su mu iz stomaka uklonjeni polipi koji su, kako je je potvrdio hirurg Mehmet Fuzun - benigni.

On je zbog operacije otkazao posetu Kataru, a sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom sreo se u svojoj kući u Istanbulu. To je u javnosti odmah podgrijejalo spekulacije da je Erdogan teško obolio i da ima rak, iako od sredine decembra obavlja sve dužnosti.

U razgovoru sa novinarom, Erdogan je potvrdio da je i dalje pod kontrolom ljekara koji mu savjetuju da se previše ne izlaže naporima.

Erdogan je premijer Turske od 2003. godine, a lider je i vladajuće Partije pravde i razvoja. Mnogi u njemu vide i budućeg šefa države, kada sadašnjem predsedniku Abdulahu Gulu istekne mandat.
XS
SM
MD
LG