Dostupni linkovi

Vukčević: Srbija nastavlja istragu u slučaju "Dobrovoljačka"


Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je povodom odluke Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage u predmetu "Dobrovoljačka" da je u pitanju selektivna pravda i ponovno žrtvovanje žrtava, najavljujući da će srpsko tužilaštvo nastaviti postupak.

"Ovo je jedan od onih ishoda u predmetima ratnih zločina gde se može konstatovati da se žrtve ponovo žrtvuju. Već sam rekao: nemam pravo da ih zaboravim i srpsko tužilaštvo će nastaviti postupak", izjavio je Vukčević za današnje "Novosti".

On je ocenio i da se još jednim žrtvovanjem vojnika JNA dobija "gorak osećaj sprovođenja selektivne pravde".

"Iz Tužilaštva BiH je javnost Srbije dobila odgovor ko nije počinio ratni zločin, a nismo dobili odgovor ko jeste i protiv koga se nastavlja istraga. Prema našim saznanjima, reč je o nepoznatim počiniocima", naveo je Vukčević.

On je najvio i da će srpsko tužilaštvo nastaviti svoju istragu, jer raspolaže dokazima o događajima u Dobrovoljačkoj, budući da je saslušalo svedoke koji ih terete za učešće u zločinu.

"Tužilaštvo BiH donelo je svoju procesnu odluku, ali bi, uveren sam, bio drugačiji ishod da su oni stavili svoj potpis na Sporazum o ustupanju dokaza. Sada je jasno zašto smo dan pred potpisivanje tog sporazuma u Hagu od njih dobili negativan odgovor", ukazao je Vukčević.
XS
SM
MD
LG