Dostupni linkovi

Vekarić: Odluka Tužilaštva BiH je selektivna pravda


Odluka Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv Ejupa Ganića i još 13 osumnjičenih u "slučaju Dobrovoljačke ulice" u Sarajevu pokazuje da se pravda selektivno primjenjuje i ne doprinosi pomirenju u regiji, izjavio je danas Tanjugu zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Ističući da srpsko tužilaštvo nastavlja istragu za zločine u slučaju "Dobrovoljačka", Vekarić je napomenuo da je "sada mnogo jasnije zašto je tužilaštvo BiH odbijalo da potpiše Sporazum o međusobnom ustupanju dokaza, kojim bi se svi dokazi jedne i druge strane objedinili i brže rasvijetlili počinjeni zločini".

"Bosanska strana je pokazala da nije imala želju da nam da svoje dokaze za 'Dobrovoljačku', ali srpsko Tužilaštvo za ratne zločine nastavlja svoju istragu", poručio je Vekarić.

On je dodao da se iz saopćenja Tužilaštva BiH dobija odgovor ko nije počinio zločin u Dobrovoljačkoj, ali ne ko jeste. Sada se, kako je naveo, traga za nekim drugim nepoznatim licima, a postoje eventulani počinioci koji su mrtvi.
XS
SM
MD
LG