Dostupni linkovi

U Crnoj Gori zaplijenjeno 110 kilograma skanka


Crnogorska policija uhapsila je danas više dilera droge u nekoliko gradova i zaplenila 110 kilograma skanka.

"Službenici Uprave policije jutros su izvršili pretrese više stanova u Nikšiću, Pljevljima i Baru i u tim gradovima uhapsili više osumnjičenih lica", saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv 11 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična dela stvaranje organizovane kriminalne grupe i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Operaciju "Zelena milja" realizovali su službenici Sektora kriminalističke policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, u saradnji sa Vrhovnim državnim tužilaštvom Crne Gore.

"U okviru akcije 'Zelena milja' policija je u prethodnih sedam meseci utvrdila da je tih 11 lica delovalo u okviru kriminalne organizacije, koja se bavila nabavkom, krijumčarenjem i preprodajom opojnih droga na međunarodnom planu, na relaciji od Albanije, preko Crne Gore, ka Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj", navodi se u saopštenju.

Policija je istakla da je tokom višemesečnog trajanja policijske operacije "Zelena milja" od ove organizovane kriminalne grupe zaplenili oko 110 kilograma skanka i više komada vatrenog oružja.
XS
SM
MD
LG