Dostupni linkovi

Italija: Nastavlja se potraga za preživelima sa Konkordije


Potraga za preživelima sa italijanskog broda "Kosta Konkordija" nastavlja se i danas, jer se između 50 i 60 ljudi i dalje vode kao nestali.

Dvoje južnokorejskih turista već je spašeno.

"Ovo je rizična operacija spasavanja", izjavio je portparol obalske straže Kozimo Nikastro, dodajući da se brod nalazi u vodi dubine 30 metara i da bi mogao da sklizne i potpuno potone u more, prenosi AFP.

"Još se kao nestali vode između 50 i 60 ljudi", rekao je Nikastro.

U nesreći je poginulo troje ljudi, a 67 je povređeno. Troje ljudi, poginulih u nesreći na brodu plovećeg hotela "Kosta Konkordia" koji se u petak uveče nasukao nekoliko stotina metara od obale na zapadu Italije, identifikovani su kao dvoje putnika iz Francuske i jedan član posade iz Perua, saopštili su lokalni zvaničnici.

Među putnicima bilo je troje državljana Srbije, koji su dobro, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Kapetanu broda "Kosta Konkordija" Frančesku Sketinu tužilaštvo je, posle višečasovnog ispitivanja, odredilo pritvor. Uhapšen je i prvi oficir broda Chiro Ambrozio, saopštilo je tužilaštvo.

Vlasti su počele da analiziraju crnu kutiju koju su pronašli spasioci, prenose italijanski mediji.

U trenutku nesreće na luksuznom turističkom brodu nalazilo se 3.200 putnika i 1.023 člana posade od kojih je većina evakuisana čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u području.
XS
SM
MD
LG