Dostupni linkovi

Biskup Jezerinac: Za rat su krivi ateisti


Za stradavanje u Domovinskom ratu krivi su ateisti – poručio je vojni ordinarij, biskup Juraj Jezerinac na misi u Karlovcu povodom proslave 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske

"Bog je u svakome koji ljubi, gdje vlada ljubav. Pjesnik Matoš je rekao - teško duši u kojoj Bog ne prebiva. I ovaj rat agresorski bio je bila posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga", ustvrdio je Jezerinac, dodajući da je križ, s druge strane, snažna poruka ljubavi, a to poručuju i križevi s grobova poginulih hrvatskih branitelja.

Svim građanima Hrvatske je poručio da svoju zemlju ne smiju varati ni obmanjivati, pljačkati i siromašiti, niti je trovati mislima, riječima i djelima.

"Neka svatko od nas uloži samoga sebe i doprinese boljitku naše domovine, neka sve građane obuzme radost i ponos što su danas pozvani graditi Hrvatsku. Ona je, istina, ranjena i bolesna, ali ona je mati naša i zato je treba voljeti i izgrađivati. Ako je itko pozvan to činiti, onda smo to mi vjernici", zaključio je Jezerinac a prenosi tportal.hr.
XS
SM
MD
LG