Dostupni linkovi

Šestoro poginulih u nasilju u Iraku


Šest lica, od kojih troje djece i jedan pukovnik iračke armije, poginulo je danas od više eksplozija u sjevernom dijelu Bagdada, saopštili su bolnički i bezbjednosni izvori.

U Jathrebu, selu u provinciji Salahedine, oko 70 kilometra sjeverno od prijestonice, tri dječaka uzrasta od devet do 11 godina poginula su od eksplozije bombe postavljene pored puta, navodi policija.Dječaci su se vraćali iz škole kada je odjeknula eksplozija.

Dva radnika državne poljoprivredne službe poginula su od eksplozije bombe postavljene pod njihov automobil, navodi policija.Policija precizira da se eksplozija dogodila u Aš-Šarkatu, gradu 290 kilometara sjeverno od Bagdada.

Pukovnik Hasan Ali poginuo je, a trojica njegovih tjelohranitelja su ranjena rano jutros kada je u Sadiji, provinciji Dijala, eksplodirala bomba prilikom prolaska njihovog vozila.Hasan Ali je komandovao četvrtom brigadom iračke vojske koja je raspoređena u Sadiji.

Ovo nasilje dolazi dan nakon serije napada koji su izvršeni na različitim mjestima u zemlji u kojima je poginulo najmanje 17 lica, od čega većina šiitskih hodočasnika.
XS
SM
MD
LG