Dostupni linkovi

Boljević: Treba hitno ispitati prodaju Telekoma


Nadležni državni organi pod hitno bi trebalo da preispitaju prodaju Telekoma 2005. godine jer je cijeli proces bio netransparentan i kao što se vidi iz odluke američkih vlasti, nezakonit, ocenio je nekadašnji direktor Telekomunikacionog (TK) centra Podgorica, Predrag Boljević.

"Telekomunikaciona kanalizacija kao glavno sredstvo koje Mađar /Magyar/ Telekomu obezbeđuje monopol i ekstra profit na tržištu usluga prenosa i interneta, ne samo da nikada nije bila osnovno sredstvo Crnogorskog Telekoma, već su njenu izgradnju finansirali građani ličnim sredstvima", rekao je Boljević Vijestima.

On je dodao, da za taj, za Crnu Goru loš posao, nisu krivi samo neposredni realizatori, već daleko više, svojim činjenjem i nečinjenjem, profesor Veselin Vukotić kao predsednik Savjeta za privatizaciju i prvi operativac i kreator crnogorske tranzicione politike, predsednik Skupštine, Ranko Krivokapić, kao i lider tadašnje Grupe za promene, Nebojša Medojević.

On je kazao da nije iznenađen vestima o korupciji koja se desila 2005. godine, kada su, kako je utvrđeno istragom američkih finansijskih vlasti, direktori Mađar Telekoma podmitili više crnogorskih zvaničnika, kao i neimenovanog advokata, sestru tada najvišeg vladinog funkcionera, sa preko sedam miliona evra.
XS
SM
MD
LG