Dostupni linkovi

Pusić: Nisam za povlačenje tužbe ako se ne reše sporna pitanjaMinistarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je danas da nije za povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije ukoliko ne budu rešena osnovna sporna pitanja.

"Nisam za povlačenje tužbe ako nismo u stanju rešiti tri temeljna pitanja: pitanja nestalih, opljačkane imovine i ratnih zločina", rekla je Pusić novinarima u Zagrebu.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara o izjavi direktora Informaciono-dokumentacionog centra "Veritas" Save Štrpca da se protivi povlačenju tužbi za genocid koje su međusobno podnele Srbija i Hrvatska pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Hrvatska ministarka je dodala da je ne čudi protivljenje Save Štrpca jer će, kako je rekla, biti mnogo protivljenja s različitih strana da se problemi reše.

"Održavanje sukoba niskog intenziteta ne koristi građanima, ali koristi političkih izborima. Naš cilj je da bude koristi za građane, a malo manje ciničnog odnosa prema tim problemima koji se koriste za izborne rezultate", ukazala je Vesna Pusić.
XS
SM
MD
LG