Dostupni linkovi

Vujanović: Redovno stanje bezbednostiPredsednik Cnre Gore Filip Vujanović nije se danas saglasio sa ocenama dela opozicije da je bezbednosna situacija u zemlji "vanredna" i da je na delu "obaveštajno-politički rat".

Predsednici Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić i Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević razgovarali su danas na svoj zahtev sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem o bezbednosnoj situaciji u državi.

Razgovor su tražili povdom slučaja "listing", curenja poverljivih informacija sa sednica odbora za bezbednost, ostavke direktora tajne policije, te namere vlasti da za čelne ljude u javnoj i tajnoj policiji postavi partijske kadrove.

Mandić i Medojević su nakon sastanka novinarima preneli da su Vujanoviću saopštili svoje viđenje bezbednosne situacije, ocenili da je ona "vanredna", da je na delu "obaveštajno-politički rat" i da ne isključuju mogućnost "odmazde ljudi iz organizovanog kriminala prema nekim ljudima iz policije, Agencije za nacionalnu bezbednost, ministrima, političarima, novinarima".

Predsednik države je saopštio da prema informacijama kojima on raspolaže, stanje u Crnoj Gori "nije vanredno, službe bezbednosti mogu da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, te da je rizik eventualne odmazde organizovanog kriminala, minimalan", preneo je novinarima Vujanovićeve ocene lider PZP-a Medojević.
XS
SM
MD
LG