Dostupni linkovi

Skupština Sbije: Rasprava o Kosovu u odboru završena bez zaključaka


Sjednica Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije završena je danas u Beogradu poslije više od šest časova bez zaključaka, uz žučnu raspravu, međusobno vrijeđanje i zloupotrebu govornice u političke svrhe, javili su mediji u Srbiji.

Sjednica je završena nakon odlaska predstavnika vladajuće koalicije, i to bez stavljanja na glasanje prijedloga zaključaka jer nije bilo kvoruma.

Predloženim zaključcima je bilo predviđeno da Odbor od Ustavnog suda zatraži ocjenu ustavnosti Uredbe Vlade Srbije o kontroli graničnih prelaza, kao i njeno stavljanje van snage.

Ministar Goran Bogdanović poručio je predsjednicima opština sa sjevera Kosova da je referendum, na kome bi se Srbi izjasnili o integraciji u kosovske institucije i čije su održavanje najavili, nepotreban i da umjesto na njega Srbi sa Kosova svoju energiju treba da usmjere na očuvanje institucija države Srbije, a time i opstanak srpskog naroda.

Nakon što je Stefanoviću radikal Dobrosav Dobrić, koji je predsjednik Skupštine opštine Zvečan, preporučio da izmjeri temperaturu, odnosno ode kod ljekara specijaliste, šef tima Beograda odlučio je da napusti sjednicu Odbora.
XS
SM
MD
LG