Dostupni linkovi

Prethodnica arapskih promatrača doputovala u Siriju


Prethodnica arapskih promatrača doputovala je u četvrtak u Siriju, uoči razmještanja timova Arapske lige koji će procijeniti nastoji li Damask okončati devetomjesečni krvavi obračun s protestima protiv vlasti predsjednika Bašara el-Asada.

"U Damask smo sigurno doputovali", rekao je telefonom Vagiuh Hanafi, pomoćnik generalnog sekretara Arapske lige Nabila el-Arabija.

Prethodnicu promatračkoj misiji, koja će pripremiti njezinu djelatnost, vodi dužnosnik Lige Samir Seif el-Jazal, a čini je 11 ljudi, među kojima su finansijski, administrativni i pravni stručnjaci.

U Kairo, sjedište Arapske lige, došao je u međuvremenu sudanski general Ahmet Mustafa el-Dabi kako bi razgovarao o svojoj ulozi vođe 150-člane skupine promatrača koja bi u Siriju mogla biti poslana prije kraja decembra ukoliko neće biti teškoća u pripremi njihova dolaska, prenijela je Hina.

Dabi, koji je bio koordinator između sudanske vlade i međunarodnih promatrača u Sudanu, novinarima u kairskoj zračnoj luci rekao je da će se sastati s generalnim sekretarom Lige.
XS
SM
MD
LG