Dostupni linkovi

Karlos Šakal tvrdi da nije kriv za terorizam


Iljič Ramires Sančes (62), poznatiji kao "Karlos Šakal", izjavio je na suđenju u Francuskoj, da nije kriv po optužbama za terorizam.

Sančes, poreklom iz Venecuele, negirao je umešanost u četiri bombaška napada u Francuskoj 1982. i 1983. godine, u kojima je 11 ljudi izgubilo život, a blizu 200 ranjeno.

"Ne postoji ništa... što me povezuje sa ta četiri napada", rekao je on obraćajući se sudu, istovremeno pokazujući palcem i kažiprstom znak nula.

Ramires (62), koji već izdržava doživotnu kaznu zatvora u Francuskoj zbog ubistva dva francuska policajca i jednog potkazivača 1975, govorio je blizu dva sata o nizu tema - od života u zatvoru, do cionističke strategije, francuske države, hašisa i smrtne kazne, preneo je Rojters.

Tokom iskaza, on je rekao da preuzima "političku i moralnu odgovornost" za delovanje njegove revolucionarne organizacije Narodni front za oslobođenje Palestine (PFLP).

On, međutim, nije preuzeo odgovornost za četiri napada za koja je optužen, za šta je tužilaštvo tražilo da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Presuda bi mogla da bude saopštena najranije večeras, navela je britanska agencija.
XS
SM
MD
LG