Dostupni linkovi

Putin: Rezultati izbora odslikavaju mišljenje naroda



Ruski premijer Vladimir Putin odbacio je danas optužbe opozicije da je njegova vladajuća stranka "Jedinstvena Rusija" prevarama pobedila na nedavno održanim parlamentarnim izborima, ističući da rezultati odslikavaju mišljenje naroda.

U godišnjem obraćanju preko TV tokom kojeg odgovara na pitanja građana Putin, koji se suočava sa najvećim protestima opozicije tokom njegove 12-godišnje vladavine, rekao je da su protesti dozvoljeni ukoliko su miroljubivi i u okviru zakona.

Putin je istakao da se neće povinovati zahtevima demonstranata za ponavljanje izbora. Međutim, on je pozitivno odgovorio na inicijativu za instalaciju kamera na glasačkim mestima za predsedničke izbore zakazane za 4. mart.

"Ako su oni (izbori) rezultat, kako tvrde, `Putinovog režima` - onda neka opozicija na predsedničkim izborima ima mogućnost da u potpunosti kontroliše ono što se dešava na izbornim mestima" - poručio je Putin.


"Jedinstvena Rusija" osvojila je nešto više od polovine glasova, što je dovoljno za tanku ali ne i dvotrećinsku većinu, kao što se procenjivalo, u Donjem domu parlamenta.

Opozicija je saopštila da bi rezultati bili mnogo gori da nije bilo raznih kršenja izbornih pravila.
XS
SM
MD
LG