Dostupni linkovi

Vlasti odobrile novi miting opozicije u Moskvi


Moskovske vlasti odobrile su održavanje opozicionog mitinga pod sloganom "Za poštene izbore", koji je zakazan za 24. decembar.

Miting će biti održan u centru grada na Prospektu akademika Saharova, između 14 i 18 sati, a gradske vlasti su dozvolile učešće do 50.000 ljudi, kako su organizatori i zahtevali, prenela je agencija Itar tas.

Jedini dosad odobreni miting opozicije u Moskvi, u seriji protesta kojim su građani izrazili neslaganje s rezultatima parlamentarnih izbora od 4. decembra, održan je 10. decembra na Trgu Balotnaja, kada se, prema različitim procenama, okupilo više od 50.000 ljudi.

Učesnici su na tom mitingu postavili pet zahteva i najavili novi protest ukoliko ne budu ispunjeni - puštanje na slobodu uhapšenih u prethodnim demonstracijama, smena predsednika Centralne izborne komisije Vladimira Čurova, poništavanje rezultata izbora i održavanje novih.

Organizatori veruju da će na mitingu u bulevaru koji nosi ime sovjetskog naučnika i disidenta Andreja Saharova biti više ljudi nego na onom pre četiri dana.
XS
SM
MD
LG