Dostupni linkovi

U Južnoj Africi uhvaćen Arkanov ubica


Ubica haškog optuženika Željka Ražnatovića Arkana, Dobrosav Gavrić, koji je u bekstvu od 2006, uhapšen je u Južnoj Africi i pojaviće se sledećeg meseca pred sudom zbog optužbi za posedovanje droge, piše u sredu list Nju ejdž (New Age), a prenosi agencija Rojters.

Dobrosav Gavrić osuđen je 2006. na 30 godina zatvora za ubistvo Arkana, ali je od tada u bekstvu.

List Nju ejdž navodi da je identitet Gavrića rasvetljen tokom policijske istrage o ubistvu jednog čoveka iz Kejptauna, povezanog sa organizovanim kriminalom.

Arkan, koji je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovečnosti počinjene tokom rata u Bosni 1992-95, ubijen je 15. januara 2000. u holu beogradskog hotela Interkontinental. Arkanovi "Tigrovi" bili su jedna od najozloglašenijih paravojnih formacija koje su delovale tokom rata u Bosni.

Gavrić i njegov pomagač Milan Đuričić uhapšeni su 2001, a u oktobru 2006. osuđeni na 30 i 35 godina zatvora zbog ubistva i kovanje zavere za ubistvo Arkana. Obojica su od tada u bekstvu, jer su od oktobra 2003. bili pušteni da se brane sa slobode. Prema policijskim izvorima iz tog perioda, oni su prvo pobegli u Bosnu. Treći optuženi za ubistvo Arkana Dragan Nikolić, takođe je osuđen na 30 godina zatvora.
XS
SM
MD
LG