Dostupni linkovi

KFOR: Iza napada na vojnike stoje Zvonko Veselinović i njegov brat


Komandant KFOR-a Erhard Drevs izjavio je da su identifikovani organizatori i vođe nasilja protiv međunarodnih vojnika na barikadama u Jarinju i Jagnjenici, i da iza toga stoje Zvonko Veselinović i njegov brat, javljaju mediji u Srbiji.

“Nasilni napad na Jarinju je organizovan i vođen lično od Zvonka Veselinovića. Imamo snimak toga, a na Jagnjenici je vođen i organizovan od strane njegovog brata, i imamo snimak i toga”, rekao je on.

Drevs je dodao da Veselinović nije imao sreće jer je pogođen gumenim metkom u vrat i da je, kako kaže, "trenutno van igre".

KFOR, prema njegovim rečima, ima snimke dešavanja sa barikada, i zahvaljujući njima već se zna određeni broj ljudi koji je učestvovao u organizovanju incidenata.

Ti snimci, kako je objasnio, su prosleđeni EULEX-u, koji blisko sarađuje sa srpskim vlastima.

On je rekao da su najmanje dve granate bačene među vojnike KFOR-a i da su neki od njih zadobili opekotine, a da se dvoje, uključujući komandanta jedinice, nalaze i dalje na lečenju.

Drevs kaže da su sve operacije KFOR-a, uključujući Jarinje i Jagnjenice izvršene bez žrtava, da su uvek vođene na prepad, a da je do povređenih došlo tek nakon što su vojnici KFOR-a napadnuti.
XS
SM
MD
LG