Dostupni linkovi

Tadić: Beograd ima plan za Kosovo


Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da Beograd ima plan za rešenje kosovskog problema koji ne podrazumeva podelu.

"Srbija za Kosovo ima plan, ali o njemu ne priča levo i desno, nego radi na njegovoj realizaciji. Taj plan ne podrazumeva preokret i vraćanje na Ahtisarija, jer tako ne možemo rešiti problem Srba na severu pokrajine", rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora njegove Demokratske stranke (DS).

"Uveren sam da je plan koji imamo ostvariv. Mi sa međunarodnim poslenicima, sa Briselom, Vašingtonom, Moskvom i Pekingom, ali i albanskim sagovornicima želimo da pronađemo rešenje, ali od naših principa nećemo odustati", rekao je Tadić.

On je istakao da taj plan ne povređuje nikoga i da njime niko ne može da dobije sve te da će zbog njega biti mnogo nezadovoljnih i u srpskom i u albanskom narodu, ali samo tako je moguće pronaći rešenje.

"Sve što se događa na Kosmetu preti da ugrozi stabilnost Srbije, koja ne smije da uđe u stanje šoka. Svi koji misle da se ekonomski problemi Srbije lako rešavaju tako što Srbija zažmuri na izazov Kosova, veoma se varaju. To je ponašanje onih koji ne tretiraju problem koji može da eskalira u našem društvenom organizmu kao sepsa, kao velika zaraza i udar na stabilnost našeg političkog sistema", tvrdi Tadić.
XS
SM
MD
LG