Dostupni linkovi

Bivša predsjednica Filipina iz bolnice u zatvor


Bivši predsjednik Filipina Glorija Makapagal Arojo (64), koja je uhapšena prema optužbama za namještanje izbora 2007. godine, premještena je po nalogu suda iz privatne bolnice u zatvorsku ustanovu, gdje će sačekati odluku suda.

Arojo, koja je bila na funkciji predsjednika od 2001. do 2010. godine, a sada je član Kongresa , sada je u središtu pokušaja trenutnog šefa filipinske države Benina Akina da iskorijeni korupciju.

Bivši predsjednik Filipina, koja je pod jakim obezbjeđenjem bila u privatnoj bolnici od hapšenja tokom prošlog mjeseca, biće iz zdravstvenih razloga prebačena u državnu bolnicu, a ne u regularni pritvorski centar.

Arojo je od početka godine dva puta operisana zbog problema sa kičmom.

Arojo, koja negira sve optužbe, uhapšena je prošlog mjeseca zbog navodne umiješanosti u namještanje izbora održanih 2007. godine kako bi senatorske pozicije zauzeli njeni kandidati. Za optužbe za izbornu sabotažu na Filipinima je predviđena maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Osim izbornih malverzacija, na teret joj se stavlja i navodna zloupotreba državnih fondova i ostvarivanje nezakonite koristi iz ugovora sa stranim kompanijama. Ministarstvo pravde još ispituje ove optužbe.
XS
SM
MD
LG