Dostupni linkovi

Pregovori Beograd Priština danas bez dogovora o predstavljanju Kosova


Ni danas nije postignut dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine, ali se razgovori sa Briselom nastavljaju i vode gotovo neprekidno, kaže Borko Stefanović.

Konsultacije sa Briselom su neprekidne, konstantno razgovaramo i danas i nastavićemo i sutra i svaki dan do petka i posle toga", kazao je Stefanović.
Dodaje i da te konsultacije možda danas neće biti obavljene preko video-linka. Stefanović je naveo i da će Srbija učiniti sve da s Prištinom postigne sporazum o predstavljanju na međunarodnim skupovima.

O toj temi juče je putem video-linka razgovarao sa evropskim posrednikom Robertom Kuperom i tada je naveo da je za Srbiju prihvatljivo učešće Prištine na regionalnim skupovima ako se pri tome vodi računa o poštovanju Rezolucije UN 1244.

"Sve što ne piše Republika Kosovo i ima referencu na Rezoluciju 1244 je prihvatljivo", rekao je Stefanović o razgovru koji je vodio s posrednikom Evropske unije putem video-linka.

Stefanović je podsjetio da je Priština "već sada član u preko 95 odsto regionalnih organizacija", kao i da je s Kuperom razgovarao o mogućnosti učlanjenja Prištine u nove regionalne organizacije.
XS
SM
MD
LG