Dostupni linkovi

Tadić: Iduće dvije godine biće veoma teškePredsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će iduće dvije godine biti veoma teške i da se značajniji rast može očekivati krajem 2013. i početkom 2014. godine.

Na zasjedanju Skupštine Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu, Tadić je istakao da treba da biti spreman za drugi udar krize, jer će 2012. i 2013. biti veoma teške godine, a da se značajniji rast može očekivati krajem 2013. ili početkom 2014.

Tadić je rekao da Srbija, kao i ostale zemlje koje nemaju četiri odsto i veći godišnji rast, ne može da izgradi viši nivo životnog standarda građana. On je naveo da je u prethodne tri i po godine otvoreno mnogo radnih mjesta, ali da su zbog ekonomske krize mnoge kompanije zatvorile radna mjesta.

Tadić je naveo da je namjera vlasti bila reforma državne uprave i "intervencija u prostoru", odnosno izgradnja infrastrukture.

Prema njegovim riječima, plan vlasti bio je da država bude moderna i funkcionalna, sa pravnim poretkom kojim su određene nadležnosti institucija u skladu sa standardima EU.
XS
SM
MD
LG