Dostupni linkovi

Pupovac: SDSS otvoren za saradnju sa Kukuriku koalicijom


Potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac izjavio je da je SDSS otvoren za saradnju sa Kukuriku koalicijom koja je prema izlaznim anketama pobedila na izborima u Hrvatskoj.

Pupovac je istakao da ima još dosta poslova koje treba dovršiti u pogledu položaja manjina, povratka izbeglica, razvoja povratničkih sredina, unapređenja manjinske politike i ulaska u EU i unapređenja odnosa u regionu.

"Svi oni koji krenu u tom pravcu, a koliko znam oni koji su najavljeni kao mogući pobednici usmereni su u tom pravcu, nema razloga da ih ne sledimo", rekao je Pupovac za hrvatske medije.

Odgovarajući na pitanje da li će SDSS tražiti neke protivusluge za učestvovanje u vlasti, Pupovac je rekao da se ne može govoriti o protivuslugama, već da je reč o dve stvari - aktivnoj manjinskoj, te razvojnoj i socijalnoj politici.

"Mi ne bismo hteli da se ono što treba napraviti u Hrvatskoj prelomi preko najslabijih i najranjivijih delova društva. Treba osmisliti razvojnu i socijalnu politiku zbog koje neće trpeti najranjiviji i to će biti jedna od stvari koju ćemo predložiti kao deo buduće politike", rekao je Pupovac.
XS
SM
MD
LG