Dostupni linkovi

Klintonova započinje turneju po Evropi


Državna sekretarka SAD Hilari Klinton započela je u nedelju petodnevnu turneju po Evropi tokom koje će posetiti Nemačku, Litvaniju, Švajcarsku, Belgiju i Holandiju, saopštio je Stejt department.

Klintonova će u ponedeljak otputovati u Bon gde će biti na čelu američke delegacije na drugoj međunarodnoj konferenciji o budućnosti Avganistana.

Američka državna sekretarka će 6. decembra posetiti glavni grad Litvanije, gde bi trebalo da učestvije na sastanku Ministarskog saveta OEBS-a. Posle toga Klintonova će otići u Ženevu i tamo održati govor povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji se svake godine obeležava 10. decembra.

Hilari Klinton će govore održati i 7. decembra povodom obeležavanja 60. godišnjice usvajanja Konvencije UN o izbeglicama i tokom konferencije o Konvenciji o biološkom oružju.

Tokom pretposlednjeg dana evropske turneje Klintonova će posetiti Belgiju gde je planirano njeno učešće na godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova NATO. Državna sekretarka SAD će posetu Evropi završiti 8. decembra u Hagu gde će biti na otvaranju ministarskog sastanka posvećenog slobodnom pristupu internetu.
XS
SM
MD
LG