Dostupni linkovi

Lukšić i Roćen: Nismo bili u kontaktu sa Šarićem


Crnogorski premijer Igor Lukšić i šef diplomatije Milan Roćen odbacili su u nedelju medijske navode o navodnim kontaktima sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina i okvalifikovali ih kao pokušaj diskreditacije.

"Apsolutno odbacujem da sam imao bilo kakvu posrednu ili neposrednu komunikaciju sa šarićem", kazao je Lukšic na vanrednoj konferenciji za novinare i ocenio da je reč o pokušaju diskreditacije njega lično i šefa diplomatije u važnom terenutku za Crnu Goru kada ona očekuje odluku Evropskog saveta u vezi njenog zahteva za pristupne pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Podgorički "Dan" objavio je danas da je Šarić u više navrata telefonom kontaktirao Lukšića i Roćena tokom 2008. godine, kada su oni bili na dužnostima ministara finansija, odnosno inostranih poslova.

List navodi da te kontakte potvrđuju listinzi prisluškivanih telefonskih razgovora koje je policiji dostavio crnogorski mobilni operater radi istrage.

Crnogorski premijer je rekao da je neophodno sprovest hitnu tužilačku istragu, jer veruje da je dnevni list "Dan" koli je to objavio - predmet zloupotrebe, te da su mu listinzi navodnih telefonskih razgovora podmetnuti.

Roćen je na zajedničkoj konferenciji za štampu takođe odbacio da je imao bilo kakve kontakte sa Šarićem.
XS
SM
MD
LG