Dostupni linkovi

Loklir: Upotreba nasilja protiv KFOR-a je neprihvatljiva


Upotreba nasilja protiv vojnika KFOR-a je neprihvatljiva, izjavio je komandant združene komande Samjuel Loklir (Samuel J. Locklear) III na konferenciji za novinare u Prištini.

"Apelujemo na sve strane da budu uzdržane i u potpunosti sarañuju sa međunarodnim akterima na terenu kako bi bez odlaganja obezbedili slobodu kretanja", poručio je admiral Loklir naglasivši da je NATO nekoliko puta ponovio da u potpunosti podržava komandanta KFOR-a u ispunjavanju svog mandata.

"Želim da iskoristim ovu priliku da prenesem da je misija KFOR-a da doprinese bezbednom okruženju na Kosovu, što na osnovu njegovog mandata podrazumeva i slobodu kretanja. Juče je u opštini Zubin Potok u skladu sa svojim mandatom KFOR izveo operacije vezane za slobodu kretanja. Tokom operacije su „kriminalni elementi“, pozirajući kao legitimni demonstranti, upotrebili malokalibarsko oružje i eksplozivne naprave ručne izrade protiv vojnika KFOR-a."

On je naglasio da kriminalni činovi i bilo koje akcije koje ugrožavaju bezbedno okruženje nisu prihvatljive i da će NATO preduzeti odgovarajuće mere da osigura bezbednost svih ljudi na Kosovu.
XS
SM
MD
LG