Dostupni linkovi

U Siriji poginulo deset civila


Deset civila je poginulo, a više od 25 je povređeno u nedelju u Siriji, kada su na njih počeli da pucaju pripadnici bezbednosnih službi, saopštila je sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Prema toj organizaciji, pet civila je ubijeno u Homsu, jednom od žarišta pobune protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada, jedan čovek je život izgubio u obližnjem gradu Kuseiru, dok je blizu Damaska poginulo dvoje civila, među kojima i jedan 14-godišnji dečak.

U istočno-sirijskom gradu Deir Ezor policija je za vreme jedne sahrane pucala na civile i tada je život izgubilo dvoje ljudi, navela je organizaicija, čije je sedište u Londonu.

U mestu Muhsen u istom regionu je uhapšeno 17 ljudi. Sirijske vlasti su saopštile da je policija ubila 12 naoružanih ljudi, i da je regionu grada Homs uhapšeno više pripadnika "terorističkih grupa".

Organizacija za zaštitu ljudskih prava je navela i da su regionu Talbise blizu Homsa, na zapadu Sirije od jutros nastavljeni i sukobi između pripadnika redovne sirijske vojske i dezertera.

Prema procenama UN, više od 3.500 ljudi ubijeno je u Siriji od početka narodne pobune u martu.
XS
SM
MD
LG