Dostupni linkovi

Osiguran povratak 17 prevarenih bh. radnika iz Iraka


Vlasti BiH osigurale su povratak sedamnaest radnika koji su zadržani u Iraku nakon što ih je prevario navodni njemački posrednik koji im je obećao dobru zaradu i uzeo pasoše, potvrđeno je za medije u Mostaru iz službenog izvora.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove Zoran Perković potvrdio je da su posredstvom ambasade u Jordanu, koje pokriva područje Iraka, vlasti te zemlje u kontaktu sa sedamnaest građana BiH kojima su u međuvremenu vraćeni pasoši.

Vlasti BiH pokušaće odmah vratiti u zemlju preko Turske, a ako u tome ne uspiju, navodi Perković, produžiće im se viza pa će se avionom vratiti u nedjelju.

Dodao je da građani BiH nisu uhapšeni i da se nalaze u radničkom kampu u gradu Erbilu, u kurdskom dijelu Iraka u kojem borave i radnici iz Rumunjske i Bugarske.

"Građani BiH otišli u Irak na temelju bajkovitih obećanja o dobroj zaradi a prevarili su ih mešetari iz navodne njemačke tvrtke koji su im oduzeli novac i putovnice uz izgovor da trebaju produljiti vizu", rekao je Perković.

Među državljanima BiH su šestorica Srba, 10 Bošnjaka i jedan Hrvat koji uz BiH posjeduje i hrvatsko državljanstvo.
XS
SM
MD
LG