Dostupni linkovi

SIPA u Gacku zaplijenila ratnu dokumentaciju


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) završili su u Gacku pretres Policijske stanice i zgrade opštine iz koje je izuzeta dokumentacija o radu 1992. godine, kao i vojna dokumentacija.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović rekao je ranije novinarima da su pripadnici Sipe imali nalog za pretres i da su se ponašali korektno. Ušli su u svaku kancelariju i fotografisali je.Pripadnici Sipe pretresli su i prostorije Mjesne zajednice u Fojnici, gdje se nalazi dio dokumentacije iz ratnog perioda.

Portparol Sipe Željka Kujundžija potvrdila je Srni da se akcija može dovesti u vezu sa nedavnim hapšenjem i oslobađanjem Gorana Lučića iz Gacka.

Lučić je uhapšen 17. novembra u zgradi opštine Gacko jer ga Tužilaštvo BiH sumnjiči za ratne zločine na ovom području. Sud BiH je idući dan odbio kao neosnovan prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora uz obrazloženje da nije nađen osnov sumnje da je Lučić bio komandant Teritorijalne odbrane i Kriznog štaba u vremenu na koje se optužnica odnosi.
XS
SM
MD
LG