Dostupni linkovi

Dačić: Spustiti loptu oko koncerta Merlina


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio da ne treba praviti spektakl oko koncerata Dina Merlina u Beogradu i da treba spustiti loptu.
To je uobičajeni rizik i ne znam zbog čega bi se oko toga pravio spektakl. Ima i drugih bezbjednosno interesantnih događaja, kao što su fudbalski derbi, drugi koncerti...", rekao je Dačić novinarima.

On je istakao da će policija obezbijediti javni red i mir na tom koncertu i komentarišući najave Srpskog narodnog pokreta "Naši" ocijenio da ne treba precjenjivati one koji su skloni nasilju ili terorizmu.Ministar je dodao da oni žive od publiciteta koji je obično mnogo veći nego što oni realno imaju snage.

" Beograd je sposoban za održavanje ovakvog koncerta, što mislim da ne bi bilo moguće, recimo, u Splitu ili u nekim drugim gradovima Bosne i Hercegovine", dodao je Dačić posle posjete Industriji motora u Rakovici.

Srpski narodni pokret "Naši" je u više navrata zatražio da budu otkazani, zbog, kako su najavili, mogućih nereda.

Inače policija je saopštila da su za vrijeme sva tri koncerta Dina Merlina novembra predviđene visoke mjere bezbjednosti u koje je uključena Policijska uprava za Grad Beograd.
XS
SM
MD
LG