Dostupni linkovi

Đukanović: Nesuglasice Vujanović - Krivokapić nijesu državni problem


Vladajuća koalicija je stabilna i nesuglasice između predsjednika Crne Gore i Skupštine, Filipa Vujanovića i Ranka Krivokapića, ne treba izdizati na nivo političkog i državnog problema, ocijenio je lider Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović.

On je novinarima reako da Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP) imaju solidnu tradiciju, zasnovanu na zajedničkoj posvećenosti nacionalnim interesima, ali da nikada nijesu bile lišene razmimoilaženja.

Đukanović vjeruje da će odgovorni ljudi poput Vujanovića i Krivokapića naći načina da u demokratskom dijalogu konstatuju svoja razlikovanja, ali da uprkos njima nastave da djeluju u zajedničkom interesu i interesu države.

Bivši crnogorski premijer je dodao da nije razumio da je stav Holandije o otvaranju pregovora Crne Gore sa EU negativan, već da je Odbor za evropska pitanja parlamenta te države „u osnovi dao mandat holandskoj vladi da zauzme u konačnom stav o predlogu Evropske komisije (EK)“.„To je jedna uobičajena redovana procedura između predlog EK i konačnog stava Evropskog savjeta“, smatra Đukanović.

Podgoričke Vijesti danas su obavile da se Holandija protivi da Crna Gora dobije datum za otvarnje pristupnih pregovora sa EU.
XS
SM
MD
LG