Dostupni linkovi

Jedan poginuo, dvoje nestalih u klizištimaObilna kiša izazvala je klizišta u kojima je jedna osoba poginula, dve su nestale, a jedan voz je ispao iz šina u utorak na Siciliji i u Kalabriji, na jugu Italije, saopštile su lokalne vlasti.

Dvadesetak putnika voza zadobilo je lakše povrede. Nepovoljni vremenski uslovi najavljeni su i za danas, posebno u oblasti Katanzara i Mesine, zbog čega su vlasti zatvorile nekoliko škola.

Pedesetak osoba ostalo je odsečeno od sveta u oblasti Mesine zbog porasta vodostaja zbog kojeg je srušen jedan most. Železnička linija Palermo-Mesina privremeno je prekinuta zbog poplava i klizišta.

Gradonačelnik Mesine Đuzepe Buzanka naložio je zatvaranje svih škola u gradu i stanovnicima preporučio da ostanu u kućama. Liparska ostrva (Stromboli, Đinostra, Panarea, Alikudi, Filikudi), omiljena među turistimam odsečena su od sveta od ponedeljka posle podne zbog prekida pomorskog saobraćaja usled lošeg vremena.

Jaka kiša je padala i na istočnoj obali Sardinije i škole su zatvorene u oblasti Nuoroa i delu Kaljarija. Poplave i klizišta prijavljeni su nedaleko od Kaljarija, kao i problemi u automobilskom saobraćaju.
XS
SM
MD
LG