Dostupni linkovi

Povećan kreditni rejting BrazilaDok je većina zemalja zbog svetske ekonomke krize suočena s problemima dužničke krize i boniteta, kreditni rejting Brazila raste.

Agencija za procenu kreditnog rejtinga Standard end Purs (Standard and Poor's) povećala je rejting Brazila s BBB- na BBB, dok je njegova valuta s BBB+ podignuta na nivo A-.

Britanski Fajnešl tajms (The Financial Times) navodi da je Strandard end Purs, treća agencija koja je ove godine posle Mudiza (Mooys) i Fiča (Fitć) koji je podigla rejting Brazila, nasuprot onom što se dešava u Evropi i SAD.

Ministarstvo spoljnih poslova Brazila, za koji se zajedno s ostalim zemljama grupe BRIKS: Kinom, Rusijom, Indijom i Južnom Afrikom, očekuje da bude ekonomska sila budućnost, saopštilo je da odlu a Standard end Pursa priznanje ekonomskoj politici, prenosi Fajnenšal tajms.

Standard end Purs je saopštio da vlada predsednice Dilme Rusef "dosledno ispunjava fiskalne ciljeve i time povećava uticaj monetarnih instrumenta na domaću ekonomiju".

Ta agencija je letos smanjila, prvi put u istoriji, rejting SAD sa najvišeg AAA, na nivo AAA-, premda to nije uticalo na kamate na 10-godišnje američke državne obveznice.

Uz SAD, mnoge zemlje su suocene sa smanjenjem kreditnog rejtinga, dok se spekuliše da bi rejting Francuske AAA mogao biti smanjen budući da kamata na obveznice te zemlje znatno veće od nemačkih.
XS
SM
MD
LG