Dostupni linkovi

Albanski hakeri oborili sajt Centra za evroatlanske studije


Albanski hakeri oborili su sajt Centra za evroatlanske studije iz Beograda. Hakeri su postavili su albansku zastavu, tekst i muziku.

Na internet adresi Centra www.ceas.org.rs hakeri su postavili tekst na albanskom jeziku, koji glasi: "Pokušali su Rimljani, onda i Turci, sve vreme pokušavaju Grci, a onda su na red došli Srbi, ali niko nije uspeo da uništi ovaj narod od Ilira do Albanaca, samo je ime promenjeno".

Navedeni tekst prati i muzika albanskog porekla, a hakeri su se potpisali kodifikovanim imenima CYBIMP i KHG.

CEAS je saopštio da neće ulaziti u razloge ovog napada, ali i poručio da će se i dalje aktivno zalagati za uspostavljanje vladavine prava i zaštitu ljudskih prava, te sveobuhvatnu tranzicionu pravdu.

"I dalje ćemo isto to tražiti od nadležnih domaćih i međunarodnih aktera, pa i Haškog suda, i nadležnih za sprovođenje istrage o navodima izveštaja (izvestioca Saveta Erope) Dika Martija o trgovini organima na Kosovu", navedeno je u saopštenju Centra.

Ističući da ovo nije prvi napad albanskih hakera na internet prezentacije organizacija koje se u Srbiji bave zaštitom ljudskih prava, CEAS poživa nadležne organe da reaguju na te napade.
XS
SM
MD
LG