Dostupni linkovi

Tadić: Ne mogu potpisati "Preokret" LDS-a i SPO-a


Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da ne može da potpiše programski dokument "Preokret" koji su predstavili LDP i SPO jer ne odustaje od nacionalnih interesa.

Tadić je izjavio da se ne slaže sa politikom odustajanja od legitimnih državnih i nacionalnih interesa i ocenio da je neobično što ga te stranke uopšte pozivaju da tako nešto učini.

Predsednik Srbije je, zatvarajući na Kopaoniku regionalni seminar u organizaciji studenata Fakulteta političkih nauka, rekao da „politika na Kosovu ne može da bude kamen o našem vratu, ali taj problem ne možemo rešiti amputiranjem dela tela".

On je, komentarišući na molbu studenata programski dokument "Preokret" koji su predstavili Liberalno-demokratska partija i Srpski pokret obnove, objasnio da bi primenom plana Martija Ahtisarija srpski narod za tri decenije potpuno nestao sa Kosova, i da zato ne može da podrži programske zahteve nekih stranaka koje insistiraju na zaokretu u politici prema Kosovu prihvatanjem tog plana.

"Zemlja koje se lako odriče svojih legitimnih interesa tog trenutka biva prepoznata od velikih sila kao zemlja kojoj se novi uslovi postavljaju od šale i gube kredibilitet u politici", upozorio je Tadić.

Tadić je poručio da će zato nastaviti da dograđuje politiku koja Srbiji obezbeđuje evropsku budućnost i ekonomski prosperitet i istovremeno sprovodi politiku zaštite legitimnih interesa na Kosovu kojih država Srbija ne može i ne sme da se odrekne.
XS
SM
MD
LG