Dostupni linkovi

Sanaderova odbrana traži zaštitu zbog curenja podatakaOdbrana bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera najavila je danas da će od suda tražiti zaštitu zbog učestalog curenja informacija i dokumenata iz istrage.

Prema njihovom mišljenju, Državno tužilaštvo moralo bi da sankcioniše objavljivanje takvih iskaza.

Kao primere "manipulacije" advokat Čedo Prodanović je naveo da su se u novinama već pojavili iskazi svedoka koji tek treba da budu saslušani na suđenju, kao i snimci Sanadera s predsednikom Uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem koji će navodno biti korišćeni kao dokaz u drugom postupku protiv Sanadera - za primanje 10 miliona evra mita od mađarske naftne kompanije.

Suđenje bivšem premijeru za navodno uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra) provizije od Hipo banke dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova nastavlja se sutra kada će svedočiti, između ostalih, tadašnji premijer Nikica Valentić.

Bivši hrvatski premijer danas je rekao da nikad nije tražio, niti dobio proviziju od Hipo banke, za šta ga optužnica tereti, te odbacio "konstrukcije državnog tužilaštva Hrvatske" da je ratni profiter.
XS
SM
MD
LG