Dostupni linkovi

ŽRS: Mašinovođe napustile krug radionice šinskih vozila


Mašinovođe, koje već 18 dana štrajkuju u radionici šinskih vozila u Doboju, napustili su u nedelju ujutro oko 8.00 časova krug radionice nakon intervencije obezbeđenja preduzeća Železnice Republike Srpske (ŽRS) i policije.

Direktor ŽRS Dragan Savanović izjavio je Srni da je Uprava Železnica ranije tražila da se suspendovana lica udalje iz kruga preduzeća do okončanja postupka, ali da ne zna detalje jutrošnje intervencije.

"Dobio sam informaciju da su oni izašli iz kruga radionice", rekao je Savanović i dodao da očekuje da će biti nastavljen rad i da će biti uspostavljen železnički saobraćaj.

Po zahtevu Uprave ŽRS, obezbeđenje preduzeća, uz asistenciju pripadnika policije, opkolilo je oko 5.00 časova područje oko radionice šinskih vozila u Doboju kako bi iz nje bile izmeštene mašinovođe. Posle tročasovnih pregovora obezbeđenja ŽRS, policije i predstavnika mađinovođa, mašinovođe su bez upotrebe sile napustili krug radionice u 8.00 časova, javlja dopisnik Srne.

"Nećemo odustati od svojih zahteva i od izražavanja nezadovoljstva zbog uslova u kojima se nalazimo", poručuje predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković.
XS
SM
MD
LG