Dostupni linkovi

Sanader u bolnici najmanje do ponedeljka


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ostaće na Odeljenju kardiologije Kliničko-bolničkog centra Zagreb sigurno do ponedeljka, a dalji boravak u ovoj zdravstvenoj ustanovi zavisiće od rezultata pregleda, potvrdio je Sanaderov advokat Goran Suić.

On je rekao da rezultati nekih pregleda nisu najbolji i da ne zna kada će Sanader biti vraćen u zatvor Remetinec, i da li će biti sposoban za ročište zakazano za četvrtak 3. novembra.

Bivši hrvatski premijer i šef HDZ-a od petka popodne se nalazi na koronografiji, a lekari zagrebačke klinike tvrde da će on biti sposoban za nastavak sudskog procesa, prenose hrvatski mediji.

Kardiolog bivšeg premijera Davor Miličić, koji ga je u petak pregledao na zagrebačkoj klinici, kaže da Sanader kontinuirano ima srčane aritmije.

Sanader je hospitalizovan nakon pojavljivanja u zagrebačkom Županijskom sudu, gde je u petak trebalo da se izjasni o optužnici za ratno profiterstvo u slučaju uzimanja 3,6 miliona kuna (pola miliona evra) provizije od kredita koji je austrijska Hypo banka dala Hrvatskoj.
XS
SM
MD
LG