Dostupni linkovi

Radikali blokirali ambasadorku SAD u Beogradu


Poslanici Srpske radikalne stranke izazvali su incident u Skupštini Srbije blokirajući ulaz za američku ambasadorku Meri Vorlik i članove Grupe prijateljstva sa SAD.

U Skupštini je trebalo da bude održan sastanak parlamentarne Grupe prijateljstva sa SAD i američke ambasadorke Meri Vorlik povodom 130 godina saradnje sa SAD. Ambasadorka je stigla u Skupštinu i ušla u salu sa nekoliko članova Grupe prijateljstva.

Dio članova grupe nije uspeo da uđe u salu, budući da su radikali blokirali ulaz. Oni su željeli da sa transparentima uđu u salu, ali ih je obezbjeđenje sprečilo.
Radikali su se nakon petnaestak-dvadeset minuta sklonili ispred vrata te sale.

Dok su stajali oni su istakli parole "Decu vam nećemo oprostiti", "Prestanite da ubijate Srbe na Kosovu i Metohiji", "Bloody Meri" “NATO=zločin”, “Ubice, prestanite da ubijate Srbe na Kosovu i Metohiji”, “20 godina zločina SAD nad Srbima”.

Poslanik SRS Boris Aleksić je nakon incidenta kritikovao vlast zbog prijema ambasadorke Vorlik u Skupštinu Srbije u trenutku kada se, kako je rekao, "NATO sprema da napadne srpske barikade na Kosovu i Metohiji".

Poslanici SRS ispred Skupštine su pjevali državnu himnu Srbije i pesme "Vidovdan", "Sprem'te se, sprem'te" i pesme o lideru SRS Vojislavu Šešelju, kome se sudi u Haškom tribunalu.
XS
SM
MD
LG