Dostupni linkovi

Dačić: Protest Gej strejt alijanse opravdan


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas na odustajanje od nasilničkog ponašanja i poručio da država neće tolerisati nasilje i napade po
bilo kom osnovu.

"Država mora da pošalje jasnu poruku da niko ne smije da napada druge, bez obzira na nacionalne, vjerske, ideološke, seksualne i ostale razlike", rekao je Dačić novinarima u Urgentnom centru poslije posjete djevojci koju je maloljetni napadač teško povrijedio jer je nosila majicu sa LGBT oznakom.

On je ocenio da je današnji protest Gej strejt alijanse u Beogradu zbog napada kojima su poslednjih dana bili izloženi pripadnici LGBT populacije opravdan, jer predstavlja generalno protivljenje nasilju i tolerisanju nasilja koje postoji u društvu.

Dačić nije mogao da kaže koliko policajaca obezbjeđuje skup, ali je reako da će učesnici biti zaštićeni i da bi bio "bezobrazluk" pokušaj napada na njih.

Dačić je ocijenio da je otkazivanje Parade ponosa bilo neophodno, što potvrđuju učestali napadi na pripadnike LGBT populacije, jer pokazuju da bi do sličnog nasilja u većim razmjerama došlo i tog dana.
XS
SM
MD
LG