Dostupni linkovi

Klinton: Nadamo se da će Gadafi biti zarobljen ili ubijen


Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je u utorak u Tripoliju da SAD žele da vide bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija ili mrtvog ili zarobljenog.

"Nadamo se da on uskoro može biti zarobljen ili ubijen, tako da ne morate više od njega da strahujete", rekla je studentima u Tripoliju Klintonova, koja je iznenada doputovala u jednodnevnu posetu Libiji.

"Ponosna sam što stojim ovde, na tlu slobodne Libije. SAD su bile ponosne da budu uz vas u vašoj borbi za slobodu i nastavićemo da budemo uz vas i u nastavku ovog putovanja", poručila je američka državna sekretarka.

Ona se sastala sa liderom libijskog Prelaznog nacionalnog saveta Mahmudom Džibrilom i ponudila dodatnu pomoć od oko 11 miliona dolara.

U novom paketu američke pomoći nalaze se lekovi i medicinski materijal za ranjene borce, ali on podrazumeva i pomoć kojom će biti obezbeđeno naoružanje za koje se mnogi boje da bi moglo da padne u ruke terorista.

"Najvažnije sada je da se osigura da Gadafi i njegov režim konačno budu sprečeni da ugroze novu Libiju. želimo da učinimo sve što možemo da ga sprečimo da stvara probleme", rekla je Hilari Klinton.
XS
SM
MD
LG