Dostupni linkovi

Suđenje Jociću za ubistvo Pukanića


Pred Specijalnim sudom u Beogradu nastavlja se suđenje Sretenu Jociću i njegovoj grupi zbog sumnje da su organizovali ubistvo vlasnika hrvatskog Nacionala.

Osim Jocića,poznatijeg kao Joca Amsterdam, na optuženičkoj klupi beogradskog suda su Željko Milovanović, koji je osuđen u odsustvu u Županijskom sudu u Zagrebu kao neposredni izvršilac ubistva na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, kao i Milenko Kuzmanović.

Optužnica Tužilaštva Srbije za organizovani kriminal tereti Jocića da je organizovao kriminalnu grupu koja je izvršila ubistvo vlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, nakon što je sa "za sada neidentifikovanim licem" postigao dogovor da za 1,5 milion eura ubije vlasnika hrvatskog nedeljnika".

U istom slučaju u Zagrebu je prije skoro godinu dana završeno suđenje hrvatskom dijelu Jocićeve grupe. Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović osuđeni su na ukupno 150 godina zatvora zbog ubistva Pukanića i Franića.

Podsjetimo, Pukanić i Franić ubijeni su 23. oktohra 2008. kada je eksplodirala bomba postavljena ispod automobila vlasnika Nacionala, ispred zgrade tog nedeljnika.
XS
SM
MD
LG