Dostupni linkovi

BiH: Zabranjen dolazak gostujućih navijača na stadione


Komitet za normalizaciju stanja pri Nogometnom savezu BiH zabranio je organizovani odlazak gostujućih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnice Kupa BiH do završetka jesenje polusezone.

Kako je saopšteno, Komitet za normalizaciju donio je ovakvu odluku zbog incidenata u Banjaluci, Mostaru, Istočnom Sarajevu, Trebinju i Sarajevu, odnosno sve učestalijih nereda navijača koji su kulminirali pred prijateljski dvoboj Željezničara i Hajduka

Komitet za normalizaciju u petak je na sjednici u Zenici zatražio od Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH da utvrdi disciplinsku odgovornost organizatora utakmice Željezničar - Sarajevo za incidente.

Također je zatražena istraga oko izjave Zvezdana Cvetkovića da je incidente na susretu između Željezničara i Borca organizovao direktor Banjalučana Radmilo Šipovac.

Komitet će tražiti sastanak sa državnim i entitetskim policijskim strukturama, te tražiti izmjene zakonskih propisa koje će dati veće ovlasti policiji.

Za petak, 1. oktobar je najavljen sastanak Komiteta i članova Disciplinske komisije, od koje se zahtijeva izricanje rigoroznih sankcija za klubove i pojedince odgovorne za nerede na uitakmicama.
XS
SM
MD
LG