Dostupni linkovi

Kosovo:U Gračanici održan miran protest


Više stotina Srba protestovalo je danas u Gračanici zbog ubistva Aleksandra Putnika i ranjavanja njegovog sina Dobrice u selu kod Orahovca.Protestna šetnja, koja je počela u centru grada, završena je u manastiru Gračanica gdje su okupljeni zapalili svijeće.

Skup je predvodila direktorka Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković, a na čelu kolone Srbi su nosili transparente na engleskom jeziku i srpske zastave.Na transparentima se od kosovskih zvaničnika traži da pronađu odgovorne za posljednje ubistvo, kao i za ranije zločine nad kosovskim Srbima.Kosovskoj predsjednici Atifete Jahjaga upućena je poruka na tranparentu na kojem je napisano:"Srbe ponovo ubijaju".

Skup je protekao bez incidenata, a obezbjeđivali su ga pripadnici kosovske policije. Prisutni su bili i predstavnici policije Euleksa.

Dobrica Putnik sinoć je iz prizrenske bolnice prevezen u klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i njegovo stanje je stabilno.Posmrtni ostaci Aleksandra Putnika još se nalaze na Institutu za sudsku medicinu u Prištini.

U selu Zrze kod Orahovca 2. oktobra ubijen je Aleksandar Putnik (51), a teško ranjen njegov sin Dobrica (23).
XS
SM
MD
LG