Dostupni linkovi

Vesna Pusić kritikovala biskupa zbog izjave o SrbijiPredsednica Nacionalnog odbora za praćenje hrvatskih pristupnih pregovora sa EU Vesna Pusić ocenila je danas da je apsolutno neprihvatljiva izjava katoličkog biskupa Vlade Košića da treba hitno prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom.

"Gospodin Košić kao član nevladinog udruženja koje se zove Katolička crkva ima pravo na svoje mišljenje, ali njegova izjava je neodgovorna prema državnim interesima i ulozi koju naša zemlja želi imati u regionu", rekla je Vesna Pusić iz opozicione Hrvatske narodne stranke (HNS), prenosi Tportal.

Pusićeva se pominje kao buduća ministarka spoljnih poslova ako opoziciona koalicija predvođena Socijaldemokratskom partijom pobedi na predstojećim parlamentarnim izborima planiranim za 4. decembar.

U hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova nisu, međutim, želeli da komentarišu izjavu sisačkog biskupa.

Na nedavnoj proslavi Dana policije biskup Košić je u propovedi pred predstvanicima ministarstva unutrašnjih poslova izjavio da Hrvatska treba hitno da prekine sve diplomatske odnose sa Srbijom dok ona "ne prizna" istinu o ratu i događajima u Vukovaru.

Košić je tako reagovao na optužnice Srbije za ratne zločine i genocid protiv četrdesetak branitelja, među kojima i nekoliko ratnih funkcionera Hrvatske.
XS
SM
MD
LG