Dostupni linkovi

Labris: Država treba da reaguje na preteće nalepniceOrganizacija za lezbejska ljudska prava Labris saopštila je jutros da su se na javnim mestima u Beogradu pojavile nelepnice sa direktinim pretnjama pripadnicima LGBT populacije i zatražila hitnu reakciju države tim povodom.

"Na nekoliko lokacija u gradu pojavile su se nalepnice sa natpisom 'Pedere u blendere', propraćene ilustracijom tog slogana i 'Omladina bez nade posao čeka, a režim pedere Beogradom šeta, e sad je dosta!" u potpisu Srbska akcija-podvig i borba", kaže se u saopštenju.

Te nalepnice su se pojavile u vozilima gradskog saobraćaja i na drugim javnim mestima, kaže se u saopštenju. "Pomenuta organizacija, koja potpisuje drugi slogan, ranije se isticala morbidnim nacionalistickim sloganima poput onog 'Ako bolujete od zaborava letujte u Hrvatskoj' na kome se nalazi ilustracija dece iz koncentracionih logora", dodaje se u saopštenju.

Podseća se da su i prošle godine Paradi ponosa prethodili grafiti mržnje, nalepnice i pretnje upućene putem sredstava javnog informisanja.
XS
SM
MD
LG