Dostupni linkovi

Mađarska policija: Potvrđena odgovornost državljanina Srbije


Portparol Nacionalnog istražnog biroa (NNI) Laslo Barta potvrdio je navode mađarskih medija da je glavni osumnjičeni za seriju zločina na dunavskoj adi Čepel, južno od Budimpešte, srpski državljanin Dragan Bajić (38).Prema njegovim riječima za Bajićem je u Srbiji izdata potjernica zbog više krađa.

Barta je istakao da se Bajić i Janoš Č. sumnjiče za ubistva i pljačke, dok se ostalih pet, koji se, takođe, nalaze u pritvoru, terete samo za krađe.

Tijela četiri osobe iskopana iz zajedničke rake u dudinjaku sjevernog dijela ostrva još nisu identifikovana, ali se vjeruje da su u pitanju beskućnici koje niko ne traži.

Mađarski mediji, inače, u srijedu opširno prenose napise iz srpskih glasila o "monstrumu" iz Bačkog Gradišta, kojeg porodica nije vidjela niti bilo šta čula o njemu pune četiri godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u srijedu da je osoba osumnjičena za zločine u blizini Budimpešte prošlog mjeseca - Dragan Bajić rođen u Vrbasu 1973. godine, dodajući da je MUP pomogao mađarskim kolegama u rasvjetljavanju njegovog identiteta.Bajić u Mađarskoj koristio, čak, 16 različitih imena građana s prostora bivše Jugoslavije.
XS
SM
MD
LG