Dostupni linkovi

Hrvatska će tražiti zvanično objašnjenje Srbije o VučurevićuHrvatsko ministarstvo pravosuđa zatražiće od vlasti u Beogradu zvanično obaveštenje o okolnostima bega ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića iz Srbije u BiH.

U Ministarstvu pravosuđa Hrvatske još nisu dobili službenu potvrdu da je Vučurević u BiH, ali će, kad ga dobiju, diplomatskim putem od srpskih vlasti tražiti izjašnjavanje o svim okolnostima njegovog bekstva jer to onemogućava završetak postupka njegovog izručenje Hrvatskoj, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Ratni gradonačlenik Trebinja juče je pobegao iz Srbije u BiH.

On je uhapšen u Srbiji 4. aprila na osnovu poternice što je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku po zahtevu za ekstradiciju Hrvatskoj.

Iz ekstradicionog pritvora u Beogradu pušten je 17. juna, pod uslovom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicionog postupka.

Vučurević je bio obavezan da se istražnom sudiji javlja dva puta nedeljno.

Vučurević je 4. aprila uhapšen na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu poternice Hrvatske, koja ga tereti za ratne zločine u Dubrovniku.
XS
SM
MD
LG