Dostupni linkovi

Dačić: Euleks obavestio Beograd o dolasku carinika i policijeZamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Euleks obavestio Beograd da će na carinici i policija doći na prelaze na Kosovu.

"Pre neki dan nas je Euleks zvao na razgovor da bi nas obavestili da će doći carina i policija na administrativne prelaze. Pa jel to njihov posao. Da li je njihov posao da sprovode zakone Kosova, ili da budu statusno neutralni", upitao je Dačić, odgovarajući na pitanje novinara o planu Vlade Srbije ukoliko kosovski carinici dođu na prelaze na severu Kosova.

Dačić je na to pitanje upitao šta je posao Euleksa i "šta sada treba da radi Srbije", da li zbog želje da uđe u Evropsku uniji treba da zažmuri na jedno oko, kada su u pitanju administrativni prelazi, a da drugim gleda ka Briselu. "Pa neće moći", istakao je.

Srbija treba da izađe sa svojim prihvatljivim predlogom rešenja za problem Kosova, jer je očigledno da rešenje koje Albanci žele nije primenjivo u praksi, istakao je Dačić.
XS
SM
MD
LG