Dostupni linkovi

Zapaljen auto "Vijesti", Jovović proziva Đukanovića


Glavni i odgovorni urednik ''Vijesti'' Mihailo Jovović izjavio je danas da novi slučaj paljenja automobila tog dnevnog lista predstavlja suludi teroristički čin, koji je usmjeren protiv medija.

Službeno vozilo ''Vijesti'' zapaljeno je rano jutros u podgoričkom naselju Stari Aerodrom, što je treći takav slučaj s automobilima tog lista.

Dva službena vozila ''Vijesti'' zapaljena su 14. jula, dok je u podmetnutom požaru 23. jula stradao još jedan automobil tog podgoričkog dnevnika.

Policija još nije pronašla počinioce tih djela.

''Jasno je da ovi napadi nisu izolovani incident kako je to, poslije prvog napada tvrdio direktor policije Veselin Veljović. Mislim da je riječ o suludom terorističkom činu, koji je usmjeren na medije'', rekao je Jovović.

On je kazao da napadima možda doprinose intervjui bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića, pošto nakon njegovih istupa u javnosti dolazi do ataka na imovinu "Vijesti".

Jovović je agenciji MINA rekao da je Đukanović, prije prvog paljenja auta ''Vijesti'', u intervjuu ''Pobjedi'' oštro napao kritičke medije, uključujući ''Vijesti'', a prije jutrošnjeg napada dao je intervju beogradskoj televiziji "Košava" u kome je ponovio slične stvari.

"Da li iza napada stoji neki njegov suludi sljedbenik ili je to smišljeno u nekoj organizovanoj kriminalnoj grupi, ne znam, ali je sigurno da takvi njegovi istupi ne pomažu", smatra glavni i odgovorni urednik ''Vijesti''.
XS
SM
MD
LG