Dostupni linkovi

Počeo sastanak Tadića i Merkelove


Predsednik Srbije Boris Tadić i nemačka kancelarka Angela Merkel sastali su se danas oko 10 sati u Palati Srbija, na početku prve zvanične posete kancelarke Beogradu.

Merkelovu su nešto ranije uz najviše državne počasti pred Palatom dočekali predsednik Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik vlade Božidar Đelić, ministri spoljnih poslova Vuk Jeremić i odbrane Dragan Šutanovac, uz počasni stroj Garde Vojske Srbije i intoniranje himni dveju zemalja.

Po završetku sastanka u četiri oka sa predsednikom Srbije, biće održan i sastanak dve državne delegacije, a potom će se Tadić i Merkel oko 11. 30 obratiti novinarima.

Nemačka kancelarka Angela Merkel boravi danas u prvoj poseti Beogradu, a pre službenih razgovora sa državnim vrhom Srbije o evrointegracijama, odnosima Beograda i Prištine i novim investicijama, sastala se sa predsednicom UO Fonda Dr Zoran Đinđić, Ružicom Đinđić, i stipendistima tog Fonda.

Susretu u hotelu "Hajat", koji je počeo nešto posle 9.00 sati, prisustvovao je i ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas.
XS
SM
MD
LG